Збитки майже на 200 тисяч гривень: на озері в Одеській області правоохоронці викрили двох браконьєрів, - ФОТО



Під час проведення рейду на озері Кагул охоронці водних об’єктів викрили двох браконьєрів. Знайомі віком 41-го та 58-ми років з Ренійської ОТГ на човні з підвісним мотором за допомогою заборонених знарядь для рибної ловлі, ятерів, виловили більше чотирьох десятків раків і майже п’ятдесят кілограмів лящів.

Про це розповіли у пресслужбі ГУНП. 

За попередніми підрахунками фахівців, спільники спричинили рибному господаротву України збитки майже на 200 тисяч гривень.

За фактом незаконного зайняття рибним промислом поліцейські розпочали провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. її санкція тягне за собою покарання штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 - 51000 гривень) або обмеженням волі на строк до трьох років. Триває слідство.

«Зазначимо: окрім того, що сітки є забороненим знаряддям злочину, в Одеській області з 30 листопада у річці Дунай та придунайських озерах заборонено вилов раків у звʼязку з сезоном спаровування цих водних біоресурсів та виношування ікри. Термін заборони на любительський та промисловий вилов раків встановлюється на основі наукових обґрунтувань, які надає Одеський центр Південного науково-дослідного інституту морського рибного господарства та океанографії. За незаконне добування водних біоресурсів передбачена адміністративна (стаття 85 КУпАП) та кримінальна (стаття 249 ККУ) відповідальність. Всі справи, які повʼязані з порушеннями проти довкілля стоять на особливому контролі в Ізмаїльській окружній прокуратурі», - зазначив інспектор водної поліції Ізмаїльського районного відділу поліції Павло Масич.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW