Скільки чашок кави на день можна пити не нашкодивши своєму здоров'ю



Безневинна звичка, яка стала особливим ритуалом - кава. Нічого не минає без шкоди, і щоденне вживання кави може негативно вплинути на людину - її серцево-судинну систему.

Кава збільшує ризик смерті

Вчені в Токіо вирішили перевірити вплив кави на підвищення ризику смерті гіпертоніків. Разом із нею, вирішили перевірити і зелений чай.

Людей розділили на дві категорії, відповідно до їхнього рівня тиску. Учасники регулярно повідомляли про свій стан і раціон.

У підсумку люди, у яких тиск був понад 180/100 мм. рт. ст. удвічі частіше помирали від серцевих захворювань, за умови, що вони випивали більше ніж дві чашки кави на день. У людей з таким самим тиском, і лише однією чашкою за день, не було таких ризиків.

Люди з тиском 140 на 90 ніяк не залежали від кави. У них не помітили жодних змін.

Не виявили залежність між кількістю чаю та смертністю.

Дослідження смертності

В інтернеті можна знайти чимало інформації про нові та старі дослідження. І результати щоразу відрізняються. Є дані досліджень, коли кілька чашок кави на день знижували смертність. Можна знайти й такі, де йдеться про запобігання серцевому нападу.

Це дослідження можна назвати першим, де знайдено залежність між двома і більше чашками на день. У будь-якому разі, вчіться прислухатися до свого організму і не зловживайте чимось.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW