В Івано-Франківську ОСББ отримали 32 генератори для укриттів



В Івано-Франківську об'єднання співвласників багатоквартирних будинків отримали 32 генератори, ще сім заяв розглядає міська рада. Про це в етері радіо "Західний полюс" розповів міський голова Руслан Марцінків, пише Суспільне.

Він нагадав, що генератори в користування на час воєнного стану надають за умови, якщо мешканці будинку готові облаштувати в укритті пункт обігріву і пускати туди погрітися всіх охочих.

Руслан Марцінків також сказав, що міська влада готова надавати генератори підприємцям.

"Якщо людина каже, що готова у своєму магазині мати пункт обігріву і допускати людей, ми даємо генератор. Крім того, ми обговорили з деяким малим бізнесом, хто погодився, і уклали угоду, що в магазин можна прийти зігрітися, взяти чай і булочку безкоштовно. Ми туди також даємо генератор", — розповів міський голова Івано-Франківська.

Раніше в Івано-Франківській міськраді пояснили, як треба облаштувати укриття, щоб отримати генератор. Сховища перевіряла комісія, яка й повинна була підтвердити їх на відповідність.

Окрім цього, в Івано-Франківську облаштували 25 укриттів, які належать комунальному підприємству "Комфортний дім". Вони можуть слугувати як укриттям, так і пунктами обігріву. Зі слів Марцінківа, ще п'ять таких прихистків вони планують облаштувати.

Також в Івано-Франківській громаді підготували 70 пунктів обігріву. Всього планують облаштувати 100 пунктів обігріву, в яких будуть буржуйки, дрова, електро- або дизель-генератори. Пункти обігріву у громаді облаштували додатково до тих, які розгорнули у межах проєкту "Пункти незламності". Всього на Івано-Франківщині облаштовують 384 пункти обігріву.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW