На Херсонщині вибухотехніки поліції Сумської області розміновують заміновані рашистами поля



Понад місяць вибухотехніки ГУНП в Сумській області, в складі зведеного загону саперів поліції України, надають допомогу в розмінуванні території Херсонщини. На минулому тижні поліцейські сапери з Сумщини виявили та очистили від протипіхотних і протитанкових мін значні ділянки територій, врятувавши тим життя багатьох людей.

«Обстежуючи ділянку території біля одного з населених пунктів Херсонщини, ми з колегами виявили в ґрунті поставлену ворогами протипіхотну міну ОЗМ -72, від якої в різні боки тягнувся тонкий металевий дріт. Оглянувши знахідку, і знешкодивши її, нам здалося дивним, що на такому великому відрізку території знаходилася лише одна загороджувальна міна. Тож ретельно оглянули і перевірили за допомогою щупів всю ділянку місцевості поряд. І недарма, бо, як виявилося, ми натрапили на добре замасковане мінне поле, яке облаштували росіяни, поставивши два ряди протипіхотних фугасних мін нажимної дії ПМН-2. Протягом робочої зміни зняли ще п’ятнадцять таких мін та знищили їх», - говорить старший інспектор вибухотехнічного відділу ГУНП в Сумській області Ігор Черняк.

Як зазначають вибухотехніки ГУНП в Сумській області, територія звільненої від окупантів Херсонщини дуже забруднена різними вибухонебезпечними предметами. Мінні загородження трапляються дуже часто. Причому подекуди ворог влаштовував для наших військових і цивільних людей мінні пастки, ховаючи протипіхотні міни серед протитанкових.

Враховуючи те, що триває війна, українцям варто бути надзвичайно пильними і обережними. Радимо людям, у випадку виявлення будь-яких боєприпасів їх не чіпати. Обов’язково, про виявлення підозрілих і вибухонебезпечних предметів, повідомляйте представників місцевої влади, сільських чи міських голів, військових, поліцію чи рятувальників. З’ясувати ступінь небезпеки від знахідки зможе лише фахівець.

Громадяни, пам’ятайте, сьогодні від вашої пильності, розсудливості та тверезого мислення напряму залежить ваше здоров’я і життя.

Відділ комунікації поліції Сумської області



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW