Впровадження енергозбережних технологій: стало відомо де обміняти лампи розжарювання на LED-лампи



Як відомо, LED-лампи мають високу енергоефективність. Вони хоч і коштують більше, ніж звичайні, але витрачають невелику кількість електроенергії, показуючи при цьому досить високий рівень освітленості. І тепер кожен українець зможе викрутити у себе вдома лампи розжарювання та безкоштовно обміняти їх на світлодіодні лампи. Зробити це можна з 1 січня 2023 року.

Про це повідомила перший віцепрем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко в ефірі телемарафону.

"Є пропозиція уряду України замінити 50 млн старих лампочок на LED-лампи, ми цю ініціативу озвучили нашим міжнародним партнерам, і першим хто приєднався до цієї ініціативи, став Євросоюз, який заявив про те, що готовий профінансувати для населення України заміну 30 млн ламп", – сказала вона.

Люди віком від 18 років можуть прийти до відділення "Укрпошти" або залишити свою заявку спочатку на порталі "Дія", а потім фізично прийти до пошти та безкоштовно поміняти старі лампи розжарювання на нові LED-лампи.

Одна людина може замінити п'ять лампочок і таким чином зробити свій внесок у впровадження енергозбережних технологій у себе вдома, оскільки LED-лампи споживають у близько семи разів менше електроенергії.

Наприклад, для освітлення великої кімнати в типовій квартирі зазвичай використовується люстра на 5 ламп по 60 Вт кожна. Щоб отримати таку ж кількість світла з використанням LED, вам знадобиться 5 ламп, але вже по 12 Вт кожна.

У Мінекономіки уточнили, що 40% структури споживання електричної енергії в Україні становить населення, а заміна 50 млн лампочок розжарювання може заощадити роботу одного реактора потужністю 1 МВт.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW