"Справжня людина-легенда": зупинилось серце відомого спортсмена та тренера з Тернопільщини



Сьогодні, 21 грудня, стало відомо про те, що на 81 році життя відійшов у вічність почесний житель Чорткова Валерій Большаков. Чоловік був відомим спортсменом та тренером з легкої атлетики. Присвятив цій діяльності більше як 50 років.

Про це повідомляють у Чортківській міській раді.

"Людина-легенда, котра за життя підготувала чимало чемпіонів і Радянського Союзу, і незалежної України. Він – добре знана постать на теренах Чортківщини. Все своє життя присвятив його величності "спорту". Він любив те, що робить, і робив те, що любить. Він вчив молодь любити спорт, любити здоров’я. За його спиною – ціла плеяда вдячних учнів", – повідомили у міській раді.

Валерій Большаков свого часу закінчив Кременецький державний педагогічний інститут. Трудову діяльність розпочав в Ягільницькій школі вчителем фізичного виховання, також працював в Чортківській ЗОШ №2 та школі-інтернаті (тепер Чортківська гімназія ім. Р.Ільяшенка №3).

З 1972 р. і до останнього дня життя був тренером Чортківської комунальної дитячо-юнацької спортивної школи.

Як зазначають у мерії, за понад 50-річну трудову діяльність Валерій Большаков вніс надзвичайно вагомий внесок у розвиток спорту Чорткова та всього району.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW