В ЗСУ повідомили, що загроза з мінська зростає: як на це відреагували США



Вперше за три роки путін прибув до мінська на переговори з лукашенко. Його ціль - випросити підтримку. Йому може це вдатися, адже рівень воєнної загрози з боку білорусі поступово зростає. Проте США та українські сили відстежують ситуацію і вживають відповідних заходів.

Про це повідомляє сайт 056.

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв розкрив мету маневрів російського літака наведення та літаків-перехоплювачів носіїв балістичних ракет повітряного базування "Кинжал" у білорусі.

"Тренування проводяться з єдиною метою - це уточнення цілей на території України, які призначені для завдання ракетних ударів агресором. Але, відповідно, ми вживаємо всіх заходів для того, щоб знизити цей рівень загрози", - сказав він.

За його словами, зараз на території білорусі зосереджені 2 мотострілецька дивізія 1-ї танкової армії та авіаційне угрупування росіян, в складі якого є новітні зразки авіації повітряно-космічних сил зс рф.

Крім того, там присутні підрозділи, озброєні оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер" з балістичними ракетами до них, які призначені для застосування по цілях на території України.

Наєв розповів, що цього потенціалу, на даний час, достатньо для створення загрози Україні та проведення тактичних дій.

"При цьому ми уважно стежимо за озброєнням, що перекидається з боку росії та робимо щодня відповідний аналіз. Рівень воєнної загрози поступово зростає, але ми також вживаємо адекватних заходів. Крім цього, Генштабом передбачене значне нарощування угруповань у разі істотного зростання сил та засобів з протилежного боку", - розповів Наєв.

Сполучені Штати також уважно відстежують взаємодію москви й мінська у війні рф проти України, у тому числі щодо розміщення російських сил на білоруській території.

"Нас давно турбує роль білорусі в російській агресії", - заявила в понеділок речниця Білого дому Карін Жан П’єр.

Вона підкреслила, що режим у мінську дозволив кремлю вести війну проти України зі своєї території, яку рф використовує як плацдарм для своїх військ.

"Ми продовжуємо уважно стежити за стратегією застосування сили росією. Це те, що ми робили і надалі робитимемо, у тому числі в білорусі", - зауважила речниця Білого дому.

Вона підкреслила, що США залишаються в тісному контакті з Україною, яка зараз дає відсіч російській агресії. 

Зазначимо, що в бюджеті на 2023 рік США та союзникам НАТО на допомогу Україні закладено $44,9 млрд.

Проєкт документа вже внесли в Конгрес. Всього ж на воєнні потреби в бюджеті передбачено 858 мільярдів доларів. Це означає, що ми отримуватимемо таку потрібну нам підтримку для боротьби з російськими окупантами.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW