"На сьогодні "та" сторона вирішує, хто з цього списку потрапить на наступний обмін", - Координаційний штаб у Миколаєві



Нещодавно рідні бійців 79 миколаївської десантно-штурмової бригади провели акції в Одесі та Києві із закликом до міжнародних організацій посприяти у питанні поверненню наших Воїнів з ДШВ додому.

Як зазначив у коментарі сайту 0512.uа юрист Консультаційного центру Південного регіону штабу Вадим Жепало, рідні бійців 79 бригади до центру колективно не зверталися.

- Відповідно до законодавства, сповіщення про потрапляння в полон військовослужбовця повинні бути негайно направлені до військомату за місцем мешкання, тому на момент зникнення бійця командир надає та інформацію, яка є у нього на той час. В подальшому усіма органами(Координаційний штаб, СБУ,  ГУР, Національна поліція) проводяться заходи щодо розшуку та встановлення місцезнаходження полонених для їх звільнення та надання відповідного статусу, а інформація від родин є додатковою і обов'язково враховується при зміні статусу.  Тому говорити про те, що ми отримуємо  інформацію про перебування в полоні лише від родин було б не правильним, - відмітив Жепало.

За словами Вадима Жепало, на сьогодні рішення про те, хто саме з українських Захисників має повернутись додому приймає росія.

- Ми розуміємо усіх близьких і їх бажання максимально швидко повернути рідного з полону. Не існує окремих списків на обмін. Є єдиний загальний список, що подається для обміну і на сьогодні "та" сторона вирішує, хто з цього списку попаде на наступний обмін. Звичайно є вимоги, що в першу чергу мають повертатися військовополонені жінки, медики та поранені, далі інші військовополонені, - повідомив Вадим Жепало.

Також чиновник додав, що в свою чергу регіональне управління Координаційного штабу готове співпрацювати та вислухати позицію рідних миколаївських десантників. 

- Рідні 79 бригади на загальну зустріч - до нас не зверталися, лише особисті консультації. Ми готові до діалогу. Ми маємо працювати усі разом на загальну мету - повернути усіх наших захисників. І головне не нашкодити нашим хлопцям та дівчатам, що зараз знаходяться у полоні чи вважаються безвісті зниклими. Тому, до організації акцій маємо підійти повністю підготовленими та обізнаними в усіх моментах, заради цього запрошуємо представників родин спочатку прийти до нас у Координаційний штаб та обговорити усі питання, що турбують рідних, - резюмував юрист штабу.

Адреса штабу у Миколаєві: вулиця Нікольська, 37. Телефон гарячої лінії 0 800 200 202.

Нагадаємо, 26 листопада рідні бійців миколаївської 79 окремої десантно-штурмової бригади приєдналися до акції "Обміняйте всіх на всіх”, яка пройшла в Одесі. 3 грудня, родини долучились до автопробігу у підтримку всіх українських полонених у Києві та акції, де закликали звільнити миколаївських десантників.

Шестеро рідних, які також були учасниками акцій розповіли свої особисті історії. Про миколаївських десантників, яких спочатку назвали загиблими, а потім їх знайшли у полоні рф та тих, хто має статус “безвісті зниклих” вже понад півроку.

На сьогодні "та" сторона вирішує, хто з цього списку попаде на наступний обмін

Здійснено за підтримки Асоціації "Незалежні регіональні видавці України" в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW