Погодні умови ускладнюють процес відновлення: в Дніпрі та області діють екстрені відключення світла



Станом на 18 грудня атомні станції вийшли на планову потужність, окрім окупованої ЗАЕС, яка продовжує споживати електроенергію для забезпечення безпечного режиму зупинки блоків. 

Як повідомили в Укренерго, аварійно-відновлювальні роботи тривають по всій Україні. Втім, погодні умови ускладнюють процес, передає редакція 056. 

Зазначимо, що обсяги споживання електроенергії в неділю збільшились, і це вплинуло на показники дефіциту в системі. Тому при перевищенні лімітів можуть застосовуватися аварійні відключення. 

Наразі в Дніпрі та області відбуваються екстрені відключення світла.

Це необхідний крок, щоб збалансувати енергосистему та уникнути аварій на обладнанні.

Графіки стабілізаційних відключень наразі не діють. 

В ДТЕК Придніпровські електромережі просять набратися терпіння та зберігати спокій.

Енергетики країни роблять все можливе, щоб виправити ситуацію.

Просимо всіх клієнтів максимально знизити споживання електроенергії. Бізнес-клієнтів просимо свідомо ставитися до вимог скорочення споживання електроенергії та обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

В НЕК Укренерго зазначають, що обсяги споживання електроенергії збільшились у порівнянні з суботою, що вплинуло на показники дефіциту в системі.  Причина – як пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури під час 9 ракетного удару, так і сезонне зниження температури.  

Всім  обленерго доведені ліміти споживання.  При їх перевищенні можуть бути застосовані аварійні відключення. Для отримання точної інформації по окремому регіону рекомендуємо стежити за повідомленнями операторів системи розподілу (обленерго). Перелік обленерго можна знайти за посиланням http://bit.ly/3tGVpah.

Аварійно-відновлювальні роботи тривають по всій Україні в високовольтних та розподільчих мережах, і на електростанціях. Втім, погодні умови (посилення морозів, сильний вітер) ускладнюють ремонтні роботи.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW