У Мінсоцполітики розповіли, що буде з пенсіями у 2023 році



Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович розповіла, чи вистачить коштів у бюджеті на соціальні виплати у 2023 році. Зокрема, через воєнний стан, який ускладнює економічну ситуацію.

За її словами, уряд оптимізував витрати у наступному році. 

"Ми називаємо бюджет 2023 року бюджетом перемоги, де 50% усіх існуючих видатків спрямовується саме на оборону. Це перший пріоритет. А друга позиція – це соціальні витрати. І, якщо ми говоримо про обов’язкові виплати, тобто ті напрямки, які дозволяють людям пережити всі труднощі воєнного часу, якимось чином уникнути бідності, отримати додаткову підтримку, коли є ризики малозабезпеченості, у сім’ї багато дітей – жодна з цих програм не зменшено та не зупинено", – наголосила глава Мінсоцполітики.

Зазначається, що соціальні виплати в Україні покриваються коштом міжнародних партнерів.

"Водночас питання пенсій, субсидій, всіх виплат та допомоги, зокрема малозабезпеченим, дітям тощо – безперечно зберігається. Ми, хоч і незначно, але збільшили допомогу наступного року у бюджеті – у межах 5%. Розуміємо, що це не покриває наявну інфляцію. Але суттєво збільшити допомогу прямо немає можливості", – додала вона.

Жолнович уточнила, що виплата пенсій у 2023 році залежатиме від міжнародної допомоги та від того, як довго триватиме війна.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW