Українські військові розглядають можливість наступу з боку Білорусі наприкінці лютого, – командувач ОК "Південь"



Україна готується до того, що РФ може спробувати вторгнутися на територію нашої країни знову з півночі, заявив командувач ОК "Південь", генерала-майор Андрій Ковальчук в інтерв'ю Sky News.

Про це пише "Дзеркало тижня".

Відповідаючи на запитання журналіста, чи можуть окупанти знову спробувати напасти на Україну з півночі, сходу чи півдня, можливо, навіть 24 лютого, у річницю початку повномасштабної війни, Ковальчук зазначив, що ЗСУ прораховують такі сценарії.

"Так, ми передбачаємо такі варіанти, такі сценарії. Ми до цього готуємося. Ми живемо з думкою, що вони знову будуть наступати. Це наше завдання", - сказав Ковальчук.

Генерал не виключив можливості повторного вторгнення окупантів через Білорусь на північний кордон України - як маршрут військ РФ для наступу на Київ.

"Ми розглядаємо можливий наступ з боку Білорусі наприкінці лютого, можливо, пізніше...Ми готуємося до цього. Ми розслідуємо. Ми дивимося, де вони накопичують сили і засоби", - наголосив Ковальчук.

Для Путіна Київ залишається тим самим жаданим призом, захоплення якого дозволить йому відчути себе переможцем у його глобальній війні проти Заходу. І задля досягнення цієї мети він готовий воювати хоч кілька років, попри втрати.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW