На Миколаївщині судитимуть патрульного, якого обвинувачують в побитті пасажира авто



Перед судом постане патрульний поліцейський, який обвинувачується у побитті пасажира автомобіля.

Як повідомляє миколаївська обласна прокуратура,  завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом перевищення працівником управління патрульної поліції в Миколаївській області своїх службових повноважень, що супроводжувалось насильством (ч. 2 ст. 365 КК України).

Данні слідства повідомляють, що правоохоронець, під час виконання своїх обов'язків, зупинив автомобіль, водій якого порушив Правила Дорожнього руху.

"У ході спілкування із пасажиром авто, який висловлював зауваження до роботи поліцейських, співробітник патрульної поліції втратив контроль над своєю поведінкою та, за відсутності передбачених Законом України «Про Національну поліцію» підстав, розпилив в обличчя чоловіка сльозогіний газ, а також наніс йому удари руками та ногами по грудній клітині, чим спричинив перелам ребра", - пишуть в прокуратурі.

Згідно висновку судово-медичного експерта отримане потерпілим тілесне ушкодження відноситься до категорії середнього ступеню тяжкості за ознакою тривалого розладу здоров’я.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW