Власник "Віденської кав'ярні" у Львові без дозвільних документів добудував закриту терасу



Заклад "Віденська кав'ярня" розташований у пам'ятці архітектури. 

Власник "Віденської кав'ярні" на проспекті Свободи, 12 порушив пам’яткоохоронне законодавство. Він добудував закриту терасу та зареєстрував її за новою адресою. 

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міськради. 

У 2006 році у будинку на проспекті Свободи, 12 (де розміщена кав'ярня) відбудували раніше існуючу веранду-галерею з відкритою терасою на даху будинку. Однак через рік часу ця тераса, без жодних дозвільних документів, перетворилася на приміщення з дахом.

Заклад "Віденська кав'ярня" у Львові, Фото - ЛМР

Заклад "Віденська кав'ярня" у Львові, Фото - ЛМР

Щоб уникнути відповідальності підприємець вирішив виокремити це (вже двоповерхове) приміщення та зареєструвати його як окремий об'єкт нерухомості за іншою адресою - пл. Підкови, 2. До слова, це він зробив без погодження органів охорони культурної спадщини розміщений і літній майданчик кав’ярні.

Пізніше Міське управління охорони історичного середовища скерувало припис ТзОВ "Віденська кав'ярня" з вимогою демонтувати самовільно встановлені конструкції у пам'ятці архітектури місцевого значення. Підприємець не виконав вимоги припису та оскаржив його в судовому порядку, де єдиним аргументом неправомірності припису став факт присвоєння терасі окремої поштової адреси, тобто виведення цієї частини будівлі пам'ятки з-під дії Закону України "Про охорону культурної спадщини".

Відтак, 30 серпня 2022 року виконком міськради прийняв рішення, яким доручив профільним управлінням міськради та компанії спільно напрацювати концепцію фасадних рішень будинку "Віденської кав’ярні". Рішення є обов'язковим до виконання. 

За словами Андрія Садового, власник виявив готовність спільно напрацювати концепцію та відновити історичний вигляд будівлі. 

Нагадаємо, "Віденська кав'ярня" розміщена на території історичного ареалу Львова в об'єкті культурної спадщини – у будинку пам'ятці-архітектури.

Читайте також: Львівщина - єдина область в Україні, яка досі щодня приймає евакуаційні потяги



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW