У білорусі раптово оголошено перевірку бойової готовності армії



Самопроголошений президент білорусі Олександр Лукашенко доручив почати раптову перевірку бойової готовності армії і перекинути частину техніки ближче до кордону з Україною.

Про це заявили у Міноборони білорусі. Моніторингова група "Беларускі Гаюн"

«За дорученням Президента Республіки Білорусь - Головнокомандувача Збройних Сил Республіки Білорусь під керівництвом Державного секретаріату Ради Безпеки розпочато раптову перевірку бойової готовності.

Заходи матимуть комплексний характер, військам належить у найкоротші терміни висунутися в призначені райони, здійснити їхнє інженерне обладнання, організувати охорону і оборону, а також навести мостові переправи через річки Німан і Березина.

У цей період заплановано пересування військової техніки та особового складу, тимчасове обмеження руху громадян (транспорту) окремими дорогами загального користування та ділянками місцевості».

А незалежна моніторингова група "Беларускі Гаюн" повідомила, що білорусь наразі спрямовує війська на кордон з Україною.

Зокрема, підрозділи 38-ї окремої десантно-штурмової бригади (38 одшбр, Брест) рухаються на південний схід від Бреста, трасою Р17 до міста Малорита/агромістечка Мокрани.

Ці містечка розташовані на відстані 20 і 4 км від кордону з Україною.

«У складі колони: щонайменше 25 БТР-80, близько 30 вантажівок МАЗ з особовим складом і майном, 3 буксирувані автомобілем МЗКТ "Волат" 120-мм міномети 2Б23 "Нона-М1", 2 паливозаправники, командно-штабна машина Р-145БМ, 2 машини зв'язку, щонайменше 5 машин прикордонної служби РБ, машина швидкої допомоги і 2 польові кухні».

Пізніше «гаюни» написали, що у білорусь додатково прилетіли три МіГ-31К ВКС рф, які можуть нести на собі гіперзвукові аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинжал» і здатні запускати їх на відстані 2000 км.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW