250 тисяч гривень державної допомоги для ВПО: хто може отримати гроші та за якої умови



Величезна кількість українців, через початок повномаштабного вторгнення росії в Україну, вимушена була залишити власні домівки та шукати прихистку в інших регіонах України. Багато із внутрішньо переміщених осіб вдома займалися різноманітними видами бізнесу. Так у Telegram-каналі Міністерства реінтеграції повідомили, що держава готова надати допомогу за програмою "єРобота" від 250-ти тисяч гривень тим, хто був вимушений перевести свій бізнес в інші регіони, а то й узагалі почати все спочатку.

Хто може отримати грант на розвиток власної справи?

У Мінреінтеграції зазначили, що подати заявку на отримання гранту можна через додаток "Дія".

1. До 250-ти тисяч гривень на розвиток малого бізнесу

Таку допомогу може отримати будь-який українець. Це може бути як ФОП, так і фізична особа. Важливим моментом є те, що разом із заявою треба надіслати бізнес-план. Зробити це можна до 12 грудня.

2. До 450-ти тисяч гривень на сад

Отримати таку допомогу можуть ФОП або юридичні особи, що мають у своїй власності земельну ділянку або ж мають право користуватися нею не менше ніж на найближчі 7 років. Із заявою на отримання допомоги обов'язково треба надіслати копію плану висадження насаджень, яка має бути підписана особою, що розробила цей план. Подати документи можна до 16 грудня.

3. До 17-ти мільйонів гривень на теплицю

Грант можуть отримати ФОП або юридичні особи, що мають у своїй власності земельну ділянку або ж мають право користуватися нею не менше ніж на найближчі 7 років від 0,4 га до 2,4 га. Важливою умовою є те, що роботодавець, який претендує на допомогу, має створити на 1 га не менше 14 робочих місць. Заяву треба подавати разом із проєктом модульної теплиці та кошторисом, які мають бути підписані розробником.

Читайте також: Спати вдень, а працювати вночі: уряд пропонує важливі зміни для багатьох робітничих професій



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW