У Харкові двоє чоловіків незаконно заволоділи квартирою вартістю 1,5 мільйона



Новобаварською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох чоловіків за фактом шахрайства, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб, у особливо великих розмірах, пособництва в підробленні офіційних документів, використання завідомо підроблених документів (ч.4 ст.190, ч. 5 ст.27 ч.1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, восени 2021 року 45-річний та 33-річний раніше судимі чоловіки розробили схему, щоб незаконно заволодіти двокімнатною квартирою, розташованою по вул. Ахсарова в Харкові. Колишні власники квартири померли у 2019 році, спадкоємців вони не мали, тому ця нерухомість підлягала переходу у власність Харківської міської територіальної громади. Однак у зловмисників були свої плани на квартиру, вартість якої складає 1,5 млн грн, інформує Харківська обласна прокуратура.

Для заволодіння чужою нерухомістю вони використали підроблені паспорти та правовстановлюючі документи. Обвинувачені уклали фіктивний договір купівлі-продажу квартири, при цьому один з них грав роль власника нерухомості, а інший видавав себе за покупця. У подальшому квартиру відчужено на користь третьої особи. 

Досудове розслідування проводив слідчий відділ відділу поліції №2 Харківського районного управління поліції №3 ГУНП в Харківській області.

Обвинуваченим загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW