Домашнє масло за 10 хвилин із застарілої сметани: смачніше ніж в магазині та на багато дешевше



Ви можете приготувати смачне масло для бутербродів і не тільки лише за 10 хвилин та на багато дешевше ніж в магазині. Все, що вам потрібно, це сметана, блендер та дуже простий рецепт.

Вибираємо сметану

Для приготування масла знадобиться домашня сметана, але не першої свіжості. Ідеально підійде така, яка вже не одну добу зберігається в холодильнику. Стара сметана або така, в якої закінчується термін дії та яку більшість викинул б у смітник.

Потрібно звернути увагу на жирність сметани, обирайте щонайменше 45-55%. Для приготування 350 г. вершкового масла потрібно 500 мл. сметани.

Дістаньте сметану з холодильника і дайте настоятися при кімнатній температурі 2-3 години перед приготуванням масла.

Як зробити домашнє масло

Налийте сметану в глибоку миску та розрівняйте ложкою, якщо вона дуже густа. Візьміть міксер і почніть збивати сметану на високій швидкості. Через хвилину сметана почне густіти і перетвориться на маслянисту однорідну масу.

Але це ще не кінцевий продукт, тому продовжуйте збивати ще. Можна зменшити швидкість міксера. Ще за кілька хвилин вийде рідина під назвою пахта.

Її також використовують у кулінарії та додають у випічку. Крім того, є багато цікавих рецептів з пахтою: оладки, млинці, пироги.

Як тільки пахта стане видно неозброєним оком, вимкніть міксер. Тверду масу обережно перекладіть в іншу тарілку, щоб вся рідина залишилася в мисці.

Дайте олії трохи постояти і зачекайте, доки стіче вся рідина. Потім злийте його і надайте олії форму - можна покласти в спеціальний бокс. Промийте шматочки вершкового масла в мисці з крижаною водою, щоб змити залишки пахти і прибрати запах сметани. Покладіть масло в морозильну камеру на 30 хвилин для застигання.

Домашнє масло за 10 хвилин із застарілої сметани: смачніше ніж в магазині та на багато дешевше, фото-1

З 500 мл. сметани має вийти близько 350 г. свіжого смачного масла, яки можна зберігати до 14 діб в холодильнику.

Читайте також: Несподіваний та дієвий спосіб прибрати конденсат на вікнах швидко та недорого: цей засіб вже є у вас вдома



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW