Хаб цифрової освіти: Медіаграмотності навчають у хмельницьких бібліотеках



Чому бути інформаційно та медійно грамотним настільки важливо, особливо зараз? І для чого людям цифрова освіта?

Відповіді на ці питання криються в розумінні, що в нашій країні війна, а інформація оточує нас всюди. Люди піддаються паніці, яку їм найчастіше намагаються нав’язати неправдивою інформацією, фейками. З цим потрібно боротися, тобто тримати лінію фронту й в інформаційній війні. До того ж і далі трапляються випадки шахрайств, на гачок яких варто вміти не потрапляти.

Тож Богдановецька бібліотека-філія №21 спільно з Масівецькою книгозбірнею №22 вирішили організувати для користувачів спеціальні навчання. Тим паче, що у другій названій бібліотеці з 2021 діє Хаб цифрової освіти.

Учасникам запропонували пройти навчання на онлайн-платформі «Дія. Цифрова освіта». Там є багато освітніх серіалів. Їх українцям пропонує Міністерство цифрової трансформації.

«Серіали на різні теми, підібрати якусь для себе зможе кожен охочий. Цікаві ведучі – справжні професіонали своєї справи. Завдяки навчанню можна добре прокачати свої вміння, дізнатись багато нового», – говорять бібліотекарки.

Тож переглядати освітні серіали мають бажання чимало користувачів названих книгозбірень. Бібліотекарки ж допомагають зареєструватися на платформі, консультують, дають підказки, рекомендують та разом з відвідувачами підбирають теми. При цьому продовжують регулярно і самі навчатися на платформі.

Катерина Шатунська, яка колись працювала бібліотекаркою, як і багато інших користувачів, майже щодня відвідує книгозбірню та із задоволенням навчається, каже, що надзвичайно цікаво та корисно.

Окрім того, у бібліотеках знайомлять відвідувачів з літературою, інформаційними матеріалами та іншими онлайн-сервісами, котрі допоможуть бути медіаграмотними та критично мислити.

За інформаціє
Централізованої бібліотечної системи
Хмельницької міської територіальної громади



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW