Питання закрите: Україна отримала офіційні документи ЮНЕСКО про борщ



Не так давно на український борщ було "скоєно замах" країною-агресором. Цього разу окупанти хотіли привласнити собі національну українську страву.

Питання щодо борщу вичерпано

На 5 позачерговому засіданні комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини український борщ увійшов до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО, яка потребує неодмінної охорони.

Це рішення ухвалили 1 липня, про що міністр культури України Олександр Ткаченко написав:

Перемога у війні за борщ - наша! Битва почалася ще до війни. Скільки б Маша Захарова (речник МЗС РФ) не розповідала, що наш борщ - "прояв екстремізму і нацизму", цей "прояв екстремізму" тепер офіційно український і офіційно під охороною ЮНЕСКО.

Історик Ігор Лильо пояснив, що такі дії росії - част культурної війни.

Такі гастрономічні смаколики як борщ, вареники, галушки та інше - це все частина коду народу, це ідентифікація народу. Це принципове питання "чий борщ - того й народ". Відповідно, не дивуйтеся, що сьогодні, гастрономія і наші страви стали частиною інформаційної війни, - пояснив історик.

Офіційна точка

Наразі Міністерству культури та інформаційної політики України передали оригінал сертифіката ЮНЕСКО про включення елемента "Культура приготування українського борщу" до Списку нематеріальної культурної спадщини під охороною.

Тепер борщ - офіційно у списку всесвітньої культурної спадщини.

Питання закрите: Україна отримала офіційні документи ЮНЕСКО про борщ , фото-1

Читайте також: Дотримуйтесь цих правил, щоб не "з'їхати з глузду" через відключення світла: 5 порад психолога від депресії



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW