Рятувальники Новомосковська закликали громадян дотримуватись правил пожежної безпеки під час опалювального сезону



З метою попередження пожеж в житловому секторі під час опалювального сезону, 8-го грудня співробітниками Новомосковське РУ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області, спільно із поліцейським офіцером громади, проведели інформаційно-роз’яснювальну роботу з мешканцями села Личкове, Личківської територіальної громади.

Фахівці ДСНС розповіли громадянам, що порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення — досить поширена причина виникнення пожеж у побуті в холодну пору року.

Також, рятувальники наголосили на тому, що слід бути обережними і під час використання електрообігрівачів. Нехтування правилами їх використання є найчастішою причиною займань у помешканнях.

Крім того, пожежі можуть виникати і від несправної електропроводки, неправильного влаштування та перевантаження електромережі.

Якщо в місці короткого замикання є горючі матеріали й конструкції, вони миттєво спалахують. Тому, необхідно стежити за справністю ізоляції проводів, не допускати кріплення їх цвяхами, які можуть пошкодити ізоляційний матеріал.

Шановні громадяни! Несправне пічне опалення, використання саморобних електрообігрівачів, дитячі пустощі з вогнем, паління у ліжку в нетверезому стані – основні причини пожеж у помешканнях та загибелі людей на них!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW