Один з районів Дніпропетровщини під загрозою: окупанти готують чергові провокації на Запорізькій АЕС



На територію захопленої Запорізької атомної електростанції рашисти вчора завезли кілька реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) «Град». Окупанти готують чергові провокації на Запорізькій АЕС і під загрозою може опинитися Дніпропетровщина. 

Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на Енергоатом

Реактивну систему залпового вогню (РСЗВ) «Град» загарбники розмістили біля енергоблока № 6, безпосередньо поруч із територією станційного сухого сховища відпрацьованого ядерного палива, де раніше будували деякі «захисні споруди» в таємному режимі, порушуючи всі умови з організації ядерної та радіаційної безпеки.

В відомстві попереджають, що найбільш вірогідна провокація, що готується, – обстріли протилежного берегу Дніпра, зокрема міст Нікополь та Марганець, цими установками «Град» безпосередньо з майданчику ЗАЕС, користуючись «прикриттям» енергоблоків та сховища відпрацьованого ядерного палива. 

Весь світ розуміє кричущі порушення всіх норм і вимог ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС, яку загарбники використовують для військових цілей. Із самого початку агресії вони розміщують там особовий склад, військову техніку, зброю і вибухівку; замінували територію станції та під'їзні шляхи до неї. 

В Енегоатомі вчергове звернулися до МАГАТЕ й усієї світової атомної спільноти, інформуючи про додаткове розміщення РСЗО «Град» безпосередньо на майданчику ЗАЕС. І вкотре закликали створити безпекову зону всередині та навколо станції за її повної демілітаризації й деокупації.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW