Якщо вчасно не передати показники лічильника, нарахування за електроенергію проводитимуться з урахуванням знижувального коефіцієнта, - постанова



Українцям змінили правила розрахунку сум у платіжках за електроенергію через часті та довгі відключення світла. 

Про це пише "Дзеркало тижня" з посиланням на Постанову №1603 "Про внесення змін до постанови НКРЕКП від 20 квітня 2022 року №393" Нацкомісії з питань енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Тепер, якщо вчасно не передати показники лічильника, нарахування за електроенергію будуть проводитися не за нормативами споживання, а з урахуванням знижувального коефіцієнта.

Так, знижувальний коефіцієнт має враховувати період, коли в будинках українців не було електроенергії. Чим довше не буде світла — тим вищий коефіцієнт, відповідно сума у квитанціях за світло буде нижчою. Але лише для тих українців, котрі не змогли вчасно передати показники лічильників. 

Інші платитимуть згідно з показниками лічильника.

"У зв'язку з аварійними та стабілізаційними відключеннями об'єктивно виникають ситуації, коли технічно неможливо передати показники лічильників, при цьому обсяги середньодобового споживання очікувано зменшуються", — сказано в постанові.

Оператори системи розподілу (обленерго) повинні повідомляти НКРЕКП до 25-го календарного дня місяця, наступного за розрахунковим місяцем, про величину застосованого понижувального коефіцієнта зміни споживання електроенергії при розрахунку обсягів надходження в електричні мережі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW