"Шануємо подвиг кожного": Віталій Кличко привітав військових з Днем Збройних Сил України



Мер Києва Віталій Кличко привітав військових з Днем Збройних Сил України та нагородив захисників і родини загиблих киян-військовослужбовців.

За словами Кличка, наше завдання сьогодні — продовжувати працювати в тилу, підтримувати наші Збройні сили та спільно робити все для перемоги. Адже українці довели, що ми не боїмося і не скоримося.

"Сьогодні важливий день для всіх українців. Ми вітаємо наших захисників і дякуємо Збройним Силам України. За їх професіоналізм, відвагу, за героїчну оборону нашої держави. Наші воїни дивують сьогодні весь світ. Ними захоплюються, про них пишуть іноземні ЗМІ і знімають репортажі та документальне кіно. Та ціна військової справи – надто висока. В холод, у багнюку, під пекельним вогнем ворога українські військові захищають нашу землю, відбивають атаки ворога та звільняють окуповані російськими варварами території", – підкреслив мер столиці.

Він наголосив, що у боротьбі за свою незалежність та волю Україна втрачає найвідданіших і найсміливіших патріотів. Тих, хто мав би будувати успішну і сильну Україну.

Мер столиці нагородив медалями "Честь. Слава. Держава" посмертно 4 жінки-військовослужбовиці. Нагороди отримали члени їхніх родин – чоловіки, мами, діти. А також медалі вручили 10 киянам-військовим, які були поранені і отримали інвалідність, захищаючи Україну в 2014-2022 роках.

Водночас, заступниця мера Марина Хонда зазначила, що близько 100 тисяч киян сьогодні боронять нашу державу на фронтах. На жаль, з 24 лютого, 419 киян загинули.

Це незламні люди, які попри перевагу ворога, дають успішну відсіч та щохвилини наближають перемогу. Завдяки їхнім зусиллям ми можемо жити і працювати у вільному місті. Безмежна шана і подяка кожному захиснику та захисниці! Слава Збройним Силам України, - сказала вона.

Раніше ми розповідали, що силам ППО вдалося збити 9 з 10 ракет, які летіли на Київ

44.ua у Телеграм: термінові, актуальні, превірені новини столиці та України для тих, хто цінує свій час



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW