У Запоріжжі виявили перевищення концентрації дрібнодісперсного пилу в атмосферному повітрі



Фахівці центру контролю та профілактики хвороб за допомогою мобільної еколабораторії здійснили виміри якості атмосферного повітря вдень та вночі на території житлової забудови. Результат показав перевищення максимально допустимих концентрацій забруднюючих речовин, у повітрі.

Про це повідомили у Запорізькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ, передає 061.

Протягом доби були проведені планові моніторингові дослідження атмосферного повітря на території житлової забудови по північно-східному, північному напрямку факелу викидів в денний час в точках по вул. Рекордна,27 (Вознесенівський район), в денний час в точках по по вул. Ладозька (Дніпровський район), вул.Харчова (Шевченківський район).

Дослідження проводились по забруднюючим речовинам: пил загальний, дрібнодисперсний пил діаметром 2,5 мкм та 10 мкм, оксид вуглецю, формальдегід, діоксид азоту, оксид азоту, озон, хлор.

Були відібрані проби атмосферного повітря для дослідження у санітарно-гігієнічній лабораторії установи. Протягом доби відібрано для досліджень 9 проб атмосферного повітря. В результаті перевищень нормативів вмісту забруднюючих речовин в атмосферному повітрі не зафіксовано. А ось середньодобові концентрації пилу за у точці спостереження по вул. Рекордній - дрібнодисперсний пил PM2,5 та РМ10 показали перевищення рекомендованої ВООЗ концентрації.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Запоріжжі внаслідок обстрілів порушено електропостачання понад 1 тисячі домівок

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW