В Україні з'явився новий бізнес: скільки коштує оренда генераторів



В умовах постійних відключень електроенергії серед українців велику популярність набуло використання генераторів. Однак ціни на електрогенеруючі пристрої дуже високі, і не кожному таке придбання по кишені. Крім того, на ринку генераторів утворився дефіцит. Зважаючи на дефіцит і високий попит на таку продукцію, заповзятливі українці організували новий бізнес. У країні набирає популярності оренда генераторів.

Особливим попитом електрогенератори користуються серед мешканців приватних будинків, а також представників сфери торгівлі. Підприємці повсюдно намагаються забезпечити свої торгові точки генераторами, щоби утримати бізнес "на плаву". Підливає оливи у вогонь й очікування нової атаки з боку Росії. Але купувати генератор не всі готові як матеріально, так і морально. А ось взяти його в оренду, щоби більш-менш спокійно пережити "темні часи", цілком можливо.

Терміни оренди генератора можуть бути різними. Тішити себе та близьких безперебійним електропостачанням житла можна як один день, так і протягом тижня, і навіть місяця. Лідером за кількістю таких оголошень став Львів. Схожі пропозиції можна знайти і в багатьох інших областях західного регіону. Не відстала від нового тренду і столиця.

Наскільки "схудне" ваш сімейний бюджет, залежить від термінів оренди. Чим довше ви експлуатуватимете генератор, тим дешевше обійдеться його прокат у перерахунку на одноденну вартість. Багато оголошеннях пропонують додатковий сервіс - доставку. А якщо ви не маєте наміру у найближчий місяць терпіти незручності, які завдають відключення електроенергії, і ваш бюджет дозволяє орендувати електрогенератор на тривалий термін, то вам його можуть доставити абсолютно безкоштовно.

Ціноутворення на ринку прокату генераторів залежить як від тривалості оренди, так і від самого пристрою. За добу використання генератора потужністю 3,5 кВт доведеться заплатити 400-500 грн. За обладнання потужністю 5,5 кВт вже доведеться віддати від 500 до 600 гривень на добу. Ну, а якщо вам потрібно щось потужніше, наприклад генератор, що виробляє 7,5 кВт, то ваш бюджет втрачатиме по 700 гривень щодоби.

Будь-який серйозний бізнес (а прокат генераторів вже так себе позиціонує), не може обійтися без знижок і системи лояльності для своїх клієнтів. У багатьох оголошеннях про оренду генераторів пропонують 10% знижки для постійних орендарів. Щоби стати постійним клієнтом, потрібно взяти генератор в оренду на строк не менше двох тижнів. За такого тривалого використання орендованого генератора вдасться заощадити від 50 до 100 грн на добу. На ціну впливає і тип палива, яке споживає пристрій. Бензиновий генератор обійдеться дешевше від дизельного. За дизельний хочуть від 850 грн на добу.

Найчастіше для оформлення такої послуги потрібна копія паспорта. Також необхідно буде підписати договір з орендодавцем і внести завдаток, який варіюється в межах від 5 до 10 тисяч грн. Доставка генератора може коштувати від 150 до 300 грн. Нерідко орендодавець може надати такі послуги, як підключення пристрою та інструктаж з використання генератора.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW