Дві парафії на Закарпатті виявили бажання проводити Різдвяні богослужіння за Григоріанським Календарем — 25 грудня



Дві парафії на Закарпатті виявили бажання проводити Різдвяні богослужіння за Григоріанським Календарем — 25 грудня.

Про це в ефірі регіонального марафону "Суспільне.Спротив" 5 грудня розповів Єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій.

За його словами, в області більшість християн православного віросповідання святкуватимуть Різдво 7 січня, за Юліанським календарем.

"Ми надали можливість релігійним громадам, де є таке бажання, а ми бачимо в Україні багато громад виявили бажання, святкувати Різдво 25 грудня. Говорити про те, що 25 святкує Різдво тільки католицька церква це неправильно, адже більшість протистанських та багато православних церков святкують Різдво 25 грудня. Тому, аби вивчити ситуацію ми прийняли таке рішення. Проте, на Закарпатті більшість християн православного віросповідання висловились за святкування Різдва 7 січня, і тільки дві парафії — 25 грудня", — розповів Єпископ.

18 жовтня рішенням Священного Синоду дозволили єпархіям відзначати різдвяні богослужіння 25 грудня, якщо на те буде бажання парафіян, йдеться в повідомленні на сайті ПЦУ. Єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій каже: "На сьогодні більшість українців дозріли до питання перенесення святкування Різдва Христового на 25 грудня. Тому буде вивчатися бажання парафіян. Але ця реформа, календарна, тільки розпочинається. Ми наразі вивчаємо думку людей для того, аби потім або робити реформу, або не робити. Ми на початку вивчення".

Чи переносять святкування інших різдвяних свят за Юліанським календарем

"Якщо людина святкуватиме Різдво 25 грудня, то й всі інші свята має святкувати за Юліанським календарем. У даному випадку ПЦУ не перейшла на новий календар, ми дозволили парафіям спробувати святкувати Різдво 25 грудня, усі решта свят залишаються на своїх місцях", — розповівЄпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW