"Стотисячні втрати ЗСУ": в Єврокомісії пояснили заяву Урсули



Сьогодні вранці голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у відеозверненні, опублікованому в Twitter закликала створити спецтрибунал для покарання росії, та сказала, що з початку повномасштабного вторгнення росії ЗСУ втратили 100 тис. осіб. Але після реакції Генштабу, у другій половині дня у Єврокомісії пояснили заяву, тим, що озвучені дані включають і поранених.

Про це повідомляє сайт 056.

"Велике дякую тим, хто вказав на неточність за цифрами у попередній версії цього відео. Використана оцінка з зовнішніх джерел має стосуватися втрат, тобто як загиблих, так і поранених, і має показати жорстокість росії", - написала директор з політичних комунікацій Єврокомісії Дана Спінант в Twitter.

З облікового запису Урсули фон дер Ляєн у Twitter зникло відео, де вона говорила, що ЗСУ втратили понад сто тисяч убитими. Його перезалили та частину про військові втрати України обрізали.

На прохання прокоментувати цифри, озвучені главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн про 100 тисяч загиблих українських військовослужбовців, у Генштабі нагадали, що втрати військових є закритою інформацією.

"Ми не можемо підтвердити цю цифру, акцентуємо, що втрати української армії є службовою інформацією і підпадають під гриф обмеження оприлюднення. Водночас, якщо те, що озвучила глава Єврокомісії, дозволить притягнути до відповідальності країну-агресора, ми можемо лише підтримувати дії, які сприятимуть законному покаранню для тих, хто влаштував геноцид українського народу.

Потрібно робити все для того, аби на лавці підсудних опинилися всі відповідальні за втрати цивільних і військових громадян України", - сказали в Генштабі.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW