«Голодомор був унікальним вбивством»: як світ підтримує Україну у річницю трагедії



У четверту суботу листопада в Україні вшановують пам'ять жертв голодоморів в Україні. Пам'ять про Голодомор мотивує українців протистояти черговому геноциду, який влаштував ворог. Але здолати націю, яка пройшла Голодомор, - неможливо!

Редакція розкаже про цей день і про черговий жест підтримки світу. 

Термін «геноцид» - «народовбивство» - з'явився у  1944р., а у 1953р. було публічно названо «винищення української нації класичним прикладом геноциду»

Репресивною політикою комуністична влада хотіла скорити українців, остаточно ліквідувавши спротив їхньому режиму та боротьбу за відродження власної державності

Пройшло 90 років, і черговий диктатор російських земель влаштував новий геноцид українців. 

Сьогодні ні в кого не виникає сумнівів, що путін стоїть на ряду з Гітлером та Сталіним.

Бомбардуючи пологові будинки, «стираючи» міста та вбиваючи тисячі мирних людей, путін «обороняє Україну від нацистів, які прийшли до влади». 

Геноцид українського народу сьогодні – це повторення Голодомору. 

В Головному управлінні розвідки МО України зазначають, що головний мотив організації комуністичною росією Голодоморів української нації полягав у тому, що українці мали величезний культурно-історичний спадок, власні традиції державотворення, досвід національно-визвольної боротьби. Широкі кола українських інтелектуалів та економічно самостійне селянство не сприймали політики москви. 

Тому режим й поставив за мету ліквідувати українців як націю, яка рано чи пізно поставить питання про незалежність. Селян вбивали голодом, а інтелігенцію – кулями.

Наслідком Голодомору, що визнаний геноцидом проти нашого народу з боку тоталітарного сталінського режиму, стали мільйони жертв серед українців. Це втрати, зіставні з тими, яких зазнала Україна у Другій світовій війні.

Сьогодні росія продовжує додавати все нові й нові пункти до списку своїх воєнних злочинів та злочинів проти людства в Україні. Таких страждань українських жінок та дітей, як зараз, не було з часів закінчення Другої світової війни. російським солдатам керівництво дозволило вбивати всіх, хто вважає себе українцем. 

Повторюючи злочини своїх попередників, росіяни й нині здійснюють акти геноциду проти українців, прагнучи знищити цілий народ.

Світ ніколи не зможе цього зрозуміти. Ми ніколи не зможемо цього забути. Ми ніколи не зможемо цього пробачити.

 Як світ підтримує Україну у річницю трагедії

  • США

Цього місяця ми згадуємо жертв Голодомору. У той час як хоробрий український народ продовжує захищати свою демократію та свободу від жорстокої агресії росії, ми не забуваємо вшанувати також жертв несправедливості та жахів, заподіяних Україні в минулому

  • Румунія

Голодомор був унікальним вбивством на території Радянського Союзу за масштабами, темпами та характером злочинів, скоєних керівниками та інститутами СРСР. На початку 1930-х років мужність і рішучість українців чинити опір колективізації викликали нестримну ненависть тоталітарної системи.

  • Ірландія

24 листопада верхня палата парламенту Ірландії признала Голодомор українського народу геноцидом.

«Воістину історичне рішення Шенад Єрен про визнання Голодомору 1932 – 1933 років в Україні геноцидом українського народу. Ірландія належить до числа наших найближчих друзів, які не бояться називати речі своїми іменами», – йдеться у повідомленні посольства України у Ірландії.

  • Молдова

Парламент Республіки Молдова в духі солідарності з українським народом і на ім'я справедливості заявляє, що більшовицький тоталітарний режим колишнього СРСР внаслідок застосування політики Голодомору несе відповідальність за акт навмисного геноциду проти українського народу.

  • Польща

26 листопада прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький прибув до Києва з візитом та вшанував пам'ять жертв Голодомору.

  • Латвія

Сьогодні ми вшановуємо пам'ять мільйонів українців, убитих сталінським режимом під час Голодомору . Через 90 років росія знову розпочала повномасштабний геноцид українців. Щоб уникнути подібних трагедій у майбутньому, треба перемогти наступників Сталіна вже зараз.

Загальнонаціональна хвилина мовчання у пам’ять про жертв Голодомору відбудеться у суботу, 26 листопада, о 16.00 за київським часом.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW