У Кривому Розі планують підвищити вартість проїзду у маршрутках. А чи будуть автобуси?



У Кривому Розі планують підвищити вартість проїзду в  маршрутках до 13-ти, 17-ти та 15-ти гривень, в залежності від маршрутів.

Про це повідомила на своїй Facebook-сторінці депутатка міської ради Наталія Шишка.

"Враховуючи звернення приватних автоперевізників, міська виконавча влада розробила відповідний проект рішення міськвиконкому, який зараз проходить процедуру публічного обговорення.

Оприлюднений проект рішення не містить диференціації ціни на проїзд в залежності від режиму перевезень - «звичайний», «експрес» чи «маршрутне таксі», що в черговий раз свідчить про вади організації пасажирських перевезень та викликає сумніви у правильності і достовірності розрахунків нових тарифів, оскільки вони в черговий раз не грунтуються на даних обстеження пасажиропотоку", - йдеться у повідомленні Наталії Шишки.

Водночас, депутатка нагадала, що, оскільки війна поставила на порядок денний економію електроенергії, у місті на 50% скорочено рух міського електротранспорту. На жовтневій сесії міськради порушила питання про забезпечення міста автобусами, адже електротранспорт зараз не завжди можливо використовувати.

За її словами, секретар міської ради Юрій Вілкул у відповідь на її запитання зауважив, що "міська виконавча влада саме зараз і займається вирішенням цього питання, але жодної пропозиції, мовляв, нема. Заступник міського голови Олександр Катриченко також запевнив, що міська виконавча влада впродовж останнього місяця якраз і займалась питанням придбання автобусів великої місткості, щоб частково компенсувати відсутність електротранспорту, але в Україні, за його словами, на сьогодні немає автобусів будь-яких виробників. А термін поставки автобусів в Україну, за його словами, складає 4 місяці, тому в поточному бюджетному році придбання автобусів уже не є можливим". 

Шишка проінформувала також, що 25 листопада, під час спільного засідання постійних комісій міської ради, стало відомо, що в бюджет територіальної громади на 2023 рік не закладаються кошти  на придбання автобусів та інших транспортних засобів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW