Кошти на оборону області, ліміт новорічних ялинок та кадрові питання: у Дніпропетровській обласній раді відбулась чотирнадцята сесія



25 листопада у Дніпропетровській обласній раді відбулась чотирнадцята сесія. Пленарне засідання проходило в укритті через онлайн-зв‘язок з депутатами, передає редакція 056. 

Серед головних питань – затвердження обласного бюджету. Цього року він складає 8,15 млрд. У порівнянні з 2022 роком власні доходи загального фонду просіли на 19%.

«Наше головне завдання – забезпечити виплату заробітних плат та допомоги соціально незахищеним верствам населення, підтримку соціальної сфери, оплату комунальних послуг для повноцінного функціонування комунальних закладів», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Фінансування спрямували на найбільш важливі сфери життєдіяльності області: заробітна плата, освітня субвенція, захист територій, ліквідація надзвичайних ситуацій, соціальні виплати та ін.

Також передбачено іншу додаткову дотацію бюджетам територіальних громад, які безпосередньо потерпають від збройної агресії росії проти України.

Поміж іншого депутати затвердили субвенцію з обласного бюджету місцевим бюджетам на пільгове медичне обслуговування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в сумі 3,9 млн грн.

В повному обсязі враховано видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв для закладів охорони здоров’я, в тому числі закладів, які підпадають під контрактування з НСЗУ, в загальному обсязі 350,4 млн грн.

Додатково з держбюджету кошти виділили на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я у загальному обсязі 129,9 млн грн, у тому числі для закладів, які не підпадають під контрактування з НСЗУ.

За рахунок трансфертів з держбюджету на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах передбачено 772,7 млн грн. Ці кошти надійдуть в обласний бюджет з держскарбниці протягом 2023 року.

Видатки обласного бюджету на виплату стипендій здобувачів освіти в установах професійної (професійно-технічної) освіти та фахової передвищої освіти становитиме 307 млн грн, або збільшено у порівнянні з 2022 роком на 5,4 відсотка.

Одним з важливих питань були кадрові рішення. Першого заступника голови облради Геннадія Гуфмана за його заявою звільнили з посади.

«Також ми ухвалили новий склад комісій обласної ради та план їхньої роботи на наступний рік. Затвердили субвенції обласним депутатам на виконання доручень виборців», – підсумував Микола Лукашук.

Напередодні Нового Року також затвердили ліміт ялинок для продажу. Загалом – 12 000 дерев надають 3 лісництва області: Петриківське, Дніпровське, Новомосковське.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW