"Генератори надії". Європа збирає генератори для порятунку України



Аби забезпечити Україну генераторами електроенергії, президент Європейського парламенту Роберта Мецола та мер Флоренції та президент Eurocities Даріо Нарделла вчора, 24 листопада, запустили кампанію «Генератори надії».

Про це повідомляє служба преси та інформації представництва України в ЄС.

Роберта Метсола, президент Європейського парламенту, і Даріо Нарделла, мер Флоренції та президент Eurocities – мережі понад 200 найбільших міст Європи – запустили в середу ініціативу «Генератори надії». На запуску був присутній та привітав керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. Кампанія закликає міста дарувати генератори та трансформатори, щоб допомогти українцям пережити сувору зиму.

Ці генератори допоможуть забезпечити роботу основних об’єктів у країні, забезпечуючи енергією лікарні, школи, об’єкти водопостачання, центри допомоги, притулки, телефонні опори тощо.

Під час прес-конференції, присвяченій оголошенню кампанії, президент ЄП Роберта Мецола сказала:

«Європейський парламент і ЄС продемонстрували надзвичайну солідарність з Україною на гуманітарному, військовому та фінансовому фронті. Тепер їм потрібна практична підтримка, щоб пережити зиму. Я закликаю всі міста, селища та регіони Європи приєднатися до кампанії «Генератори надії». Разом ми можемо справді змінити ситуацію».

Президент Eurocities і мер Флоренції Даріо Нарделла зазначив, що на щорічній платформі співпраці Eurocities у Відні наступного тижня буде детально представлена  ініціатива понад 80 містам-учасникам.

"Як мер, я та мої колеги усвідомлюємо важливість місцевих послуг. Започаткувавши цей прямий заклик до міст об’єднатися та допомогти Україні, передавши генератори та трансформатори, ми можемо допомогти гарантувати, що міста України зможуть найкращим чином управляти своїм повсякденним життям. Ми повинні діяти негайно. Зима на порозі, світла, газу немає, часу нема", - сказав він.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW