День Гідності та Свободи: історія свята та в чому його важливість



21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Цього дня розпочалися дві доленосні для країни події: Помаранчева революція 2004 року та Революція Гідності 2013 року, що стали історичними віхами вже новітньої незалежної України, повідомляє сайт 056.

Саме 21 листопада 2004 року відбувся другий тур голосування на виборах президента. У ньому брали участь чинний прем'єр-міністр Віктор Янукович і кандидат від об’єднаної опозиції Віктор Ющенко. За оприлюдненими результатами підрахунку бюлетенів, лідирував Янукович.

Це спричинило обурення народу. Українці виходили на мітинги в столиці та інших містах на підтримку Ющенка. А 23 листопада на Майдані зібралося кілька сотень тисяч протестувальників.

Ці події призвели до скасування підсумків другого туру і перемоги Ющенка на президентських виборах. Так все закінчилося, та через кілька років Янукович все ж знову прийшов до влади в Україні.

21 листопада 2013 року розпочалися протести проти рішення тодішньої влади про призупинення курсу на вступ до ЄС та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. У ніч на 22 лютого 2014 року тодішній президент Янукович втік з України. А після цього розпочалася військова агресія росії. Ворог зайшов на територію Луганської та Донецької областей та анексував український Крим.

А цьогоріч росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну. Вона окуповує території, бомбить цивільну інфраструктуру та хоче залишити нас в темряві та холоді. Тому зараз це свято відбивається особливим болем у серці.

Ми розуміємо, що рф прагне позбавити нас свободи та права самим обирати своє майбутнє, змусивши повернутися до колоніального минулого, від якого Україна відмовилася, відстоюючи свою державу упродовж століть.

Та для нас гідність та свобода – не просто слова. Адже ми з високо піднятою головою проходимо важке випробування. Всьому світу демонструємо свою незламність та твердо віримо в Перемогу.

День Гідності та Свободи: історія свята та в чому його важливість, фото-1

День Гідності та Свободи: історія свята та в чому його важливість, фото-1



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW