Пилив софору: жителя Одещини судитимуть за незаконну вирубку дерев



Жителя Білгород-Дністровського району будуть судити за незаконну порубку дерев у захисних насадженнях.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

31-річний чоловік спиляв у лісосмузі на території Павлівської територіальної громади шість дерев софори, завдавши державі збитків на суму понад 30 тисяч гривень.

Співробітники сектору реагування патрульної поліції, відпрацьовуючи територію обслуговування, помітили вантажний автомобіль у лісосмузі, а підійшовши ближче, виявили ділянку, на якій власник вантажівки спилив дерева, розпилив їх на колоди і вже завантажував у кузов для подальшого транспортування. Відповідних дозвільних документів на заняття даним промислом чоловік не мав.

Поліцейські вилучили у правопорушника транспортний засіб з деревиною та бензопилою. В ході досудового розслідування експерти визначили суму збитків, завданих ним державі, вона сягнула більше 30 тисяч гривень.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили фігуранту про підозру в незаконній порубці дерев у захисних насадженнях, що заподіяла істотну шкоду. Цей злочин передбачений частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України.

Визнавши доказову базу достатньою, поліцейські склали обвинувальний акт і скерували його до суду. Правопорушнику загрожує покарання штрафом від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 – 25500 гривень) або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Правоохоронці закликають громадян бути відповідальними, діяти в рамках закону й берегти природні ресурси країни. Про факти виявлення незаконного знищення дерев обов’язково повідомляйте на спецлінію «102».



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW