Російські військові обстріляли ЗАЕС - понад 12 влучань в інфраструктуру станції



Російські військові весь ранок обстрілювали ЗАЕС: більше 12 влучань в об’єкти інфраструктури станції.

Вранці 20 листопада внаслідок численних російських обстрілів зафіксовано щонайменше 12 "прильотів" на майданчик Запорізької атомної електростанції, - повідомляєНаціональна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом".

У результаті пошкоджено естакади зв‘язку зі спецкорпусами, баки запасу хімобессоленої води, система продувки парогенераторів, допоміжні системи одного з двох загальностанційних дизелів та інше обладнання інфраструктури станції. Також зафіксовано три влучання в районі підстанції "Райдуга". Відомості про пошкодження та руйнування там ще з’ясовуються.

Характер та перелік пошкодженого обладнання ЗАЕС свідчить про те, що рашисти цілили та вивели з ладу саме ту інфраструктуру, яка була необхідна для запуску енергоблоків 5 та 6 і відновлення виробництва електроенергії Запорізькою АЕС для потреб України.

Підприємство додає, що нещодавно Енергоатомом ухвалив рішення, а Держатомрегулювання надало дозвіл на виведення енергоблоків 5 та 6 на мінімально контрольований рівень потужності для отримання пари, яка критично необхідна в зимовий період для забезпечення безпеки енергоблоків, персоналу, населення та довкілля. 

Рашисти намагались не дати українському персоналу станції запустити енергоблоки. Фейковий директором станції від росатому романенко заблокував підготовку енергоблоків для виведення на мінімальний рівень потужності.

Однак цього їм виявилось недостатньо, і сьогодні рашисти обстріляли та пошкодили саме те обладнання, відмова якого унеможливлює запуск енергоблоків ЗАЕС.

Читайте також:

Як росіяни впливають на людей на окупованих територіях України

Як росія тероризує світ через обстріли ЗАЕС - найбільшої в Європі атомної електростанції



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW