"Все під контролем, з країни їхати не потрібно, але є одне прохання...": у Міненерго зробили важливу заяву



Зараз українським енергетикам справді важко відновлювати критичну інфраструктуру після масованих ракетних ударів, проте, успіхи в цьому напрямку є і українцям не потрібно на зимовий період нікуди виїжджати. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

"Спростовуючи панічні заяви, що ширяться соціальними мережами і закордонними та українськими інтернет-ЗМІ, запевняємо, що ситуація з енергопостачанням складна, але контрольована", – йдеться в повідомленні.

Як розповіли у ДТЕК, запроваджені аварійні та погодинні графіки відключення електроенергії із своїм завданням цілковито справляються, вони дозволяють стабілізовувати енергосистему, проводити ремонтні та відновлювальні роботи.

Проте, до українців прохання у енергетиків все ж є. 

"Міністерство енергетики звертається до українців з єдиним закликом: допоможіть енергетикам зменшити навантаження на мережу. Маємо досягнути показника добровільного скорочення споживання кожною родиною на рівні 25%", – підкреслили в Міненерго.

Міністерство зазначило, що енергетики працюють над відновленням інфраструктури цілодобово.

Нагадаємо, з чого все почалося - західні видання поширили інтерв'ю, яке генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко дав BBC, де він нібито заявив, що для того, щоб зменшити навантаження на енергомережі, українцям слід замислитися про виїзд з країни на декілька місяців.

Після хвилі обурення в соцмережах, енергетична компанія України ДТЕК спростувала заклик до українців щодо виїзду з країни заради економії електроенергії. Необхідності у цьому немає.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW