Перезимувати за кордоном: в Україні запропонували радикальний спосіб економії електроенергії



Країна-агресор визнала офіційно, що її мета знищити нашу енергетичну інфраструктуру та залишити українців без світла і тепла. В ДТЕК наразі українцям радять розглянути можливість виїзду з країни, щоб зменшити навантаження на енергомережі країни.

Про це в інтерв’ю BBC заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко, передає редакція. 

ЗСУ відповідають рашистами за атаки по енергетичній інфраструктурі на полі бою. Енергетики продовжують працювати на своєму полі. Тим часом прес-секретар президента росії заявив, що відсутність світла і тепла в багатьох районах України - це «небажання української сторони розв'язувати проблему, виходити на переговори».

За місяць ворог вже здійснив 6 масштабний ракетних атак цілеспрямовано по енергетичній інфраструктурі: 10 жовтня, 11 жовтня, 17 жовтня, 31 жовтня, 11 листопада та 15 листопада. 

І прямо каже, що так хоче змусити Україну до переговорів на своїх умовах. В Україні же тверда позиція з цього приводу. Тим паче Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний раніше повідомляв, що військові не погодяться на перемовини доки не будуть деокуповані усі регіони України. 

Поки ворог продовжує завдавати ударів по енергетичних об’єктах України,  генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко закликає мешканців країни перезимувати зиму за кордоном.

"Якщо вони зможуть знайти альтернативне місце проживання ще на три-чотири місяці, це буде дуже корисно для системи" , — сказав він.

Наразі російські атаки пошкодили майже половину енергосистеми України, через що мільйони людей залишаються без світла через заплановані та екстрені відключення.

Тимченко каже, що енергосистема стає менш надійною з кожною російською атакою, а зниження споживання електроенергії є ключовим для її функціонування.

Уряд закликав людей обмежити використання побутової техніки, наприклад духовок і пральних машин.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що через ракетні обстріли рф майже половину української енергосистеми виведено з ладу. 

Гендиректор ДТЕК пояснив, що пошкоджена енергетична система все ще не в змозі виробляти достатньо електроенергії, щоб задовольнити поточні потреби, тому будь-який спосіб скорочення споживання, зокрема виїзд з країни, варто розглядати як допомогу Україні виграти війну проти росії.

"Якщо споживати менше, то шпиталі, де є поранені бійці, матимуть гарантоване електропостачання. Цим можна пояснити, що споживаючи менше або виїжджаючи, вони також роблять свій внесок", — додав Тимченко.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW