У Гаазькому суді підтвердили, що малайзійський літак MH17 на Донбасі був збитий російською ракетою



Суд у Гаазі офіційно підтвердив, що рейс MH17 був збитий ракетою "Бук" російського виробництва, яка була випущена з тимчасово окупованої території.

Про це повідомляє "Ліга. Новини" з посиланням на The Guardian.

Зачитуючи вирок, голова суду Гендрік Стенгейс заявив, що суд встановив, що MH17 був збитий російською ракетою "Бук" із сільськогосподарського поля в районі Первомайського під Сніжним — ця територія контролювалася окупантами на момент катастрофи.

Четверо підозрюваних — російські терористи Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов, а також бойовик Леонід Харченко — не з'явилися до суду на оголошення вироку, оскільки вони відмовилися бути присутніми на суді.

Прокуратура зажадала довічного ув'язнення та ордерів на арешт підозрюваних, які залишаються на волі. Жоден із них не з'явився до суду, і лише Пулатов вирішив призначити адвокатів, які заявили, що він не визнає себе винним.

ДОВІДКА.

17 липня 2014 року над підконтрольною терористам територією Донбасу було збито літак Boeing 777 рейсу МН17 Амстердам – Куала-Лумпур: загинули всі 298 осіб на борту. Висновок слідства: лайнер збив "Бук" 53-ї бригади армії РФ. Влітку 2019-го оприлюднено імена тих, хто, за даними слідства, причетний до трагедії: росіяни Ігор (Стрєлков) Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов та українець Леонід Харченко. РФ назвала все "голослівними звинуваченнями". Триває судовий процес. Нідерланди також подали позов на РФ до ЄСПЛ.

22 грудня 2021 року сторона звинувачення на суді у справі MH17 закінчила подання доказів та запросила для всіх чотирьох обвинувачених у вбивстві 298 пасажирів збитого Boeing довічного ув'язнення. У березні заслухали бік звинувачення.

14 березня 2022 року Австралія та Нідерланди ініціювали судовий процес у Міжнародній організації цивільної авіації (ІКАО) проти Росії за збитий на Донбасі рейс MH17 Malaysia Airlines у 2014 році.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW