"Все на часі - На війну нічого не можна списувати", - Сергій Жадан, - ВІДЕО



Під час візиту до Кривого Рогу відомого митця, громадського діяча і волонтера Сергія Жадана криворізькі журналісти не проґавили нагоду поговорити з гостем. Зокрема, представники медіа намагались дізнатись його думку стосовно деяких актуальних питань суспільно-політичного характеру.

Як повідомляє сайт 0564.ua, наш кореспондент задав питання, яке нині розділило суспільство.

Так, частина громадян вважає, що контроль за діяльністю влади має продовжуватись і під час війни, адже питання вибіркового правосуддя, корупційні скандали, непрозорі витрати бюджету, незаконні призначення на високі посади, нехтування законодавством, утиски свободи слова та інші не можна відкладати. Натомість інша частина дотримується думки, що приділяти увагу таким речам під час війни не варто, бо усі зусилля мають бути спрямовані виключно на боротьбу з зовнішнім ворогом.

Наочно полеміку між цими двома групами співгромадян можна побачити у соціальних мережах, де під постами, які містять критичні зауваження щодо дій влади або стосуються чергових скандалів, у яких фігурують можновладці, зустрічаємо коментарі: "Не на часі".

"Чи на часі зараз, в умовах війни, вирішувати зазначені вище питання, як і інші питання суспільно-політичного характеру?", - з таким запитанням наш кореспондент звернувся до Сергія Жадана.

"Все на часі - На війну нічого не можна списувати", - Сергій Жадан, - ВІДЕО, фото-1

Відповідь Сергія Жадана:

"Все на часі. Війна це не той час, коли ми маємо перестати бути собою. Навпаки, це якраз той момент, коли ми максимально проявляємо якісь важливі для себе речі. І якщо вже хлопці і дівчата на лінії фронту жертвують своїм життям, то ми тут, в тилу, хто не тримає в руках зброю, маємо бути відповідальні. Тим більше якось відповідати уявленням про ту Україну, яку ми хочемо побудувати.

Все на часі: культура на часі, економіка на часі, питання корупції на часі, питання запитів до влади дуже на часі, як і те, що зараз відбувається з Довженко-центром у Києві - це дуже на часі. Тому що не можна такі речі робити - коли, з одного боку, ми говоримо, що культура є дуже важливою складовою нашої ідентичності, що це війна за ідентичність, за те, щоб ми були українцями, щоб ми завтра жили в країні, яка називається Україна, а в  цей час у нас в тилу, фактично в центрі країни - в столиці, знищують дуже потужну і надзвичайно важливу інституцію, яка називається Довженко-центр.

Безперечно, все на часі! На війну нічого не можна списувати".

Також митець додав: "Під час війни на часі думати про те, що буде завтра. І доки наші хлопці та дівчата б'ються на лінії фронту, ми тут, в тилу, можемо собі дозволити формувати наше майбутнє. Щоби коли вони сюди повернуться, щоб не був час кучмізму, не був час януковича, щоб не була корумпована українська держава, - щоб тут була та країна, яку всі ми мріємо бачити - нормальна, демократична, з чесними законами, з порядними суддями, з відповідальною владою".

Ще одне з питань, якого торкнулися представники медіа - це питання "пушкінопаду" та ініціативи митця щодо привернення уваги до пам'ятників росіянам в Україні. Про це читайте ТУТ.

"Все на часі - На війну нічого не можна списувати", - Сергій Жадан, - ВІДЕО, фото-2

Здійснено за підтримки Асоціації "Незалежні регіональні видавці України" в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW