Вся відповідальність за інцидент у Польщі лежить на росії – Столтенберг



15 листопада у Польщі на кордоні з Україною впала російська ракета. Через ракетний удар у Польщі запровадили процедури з підвищення боєготовності окремих військових частин і служб. Президент Польщі заявив, що на територію його країни, скоріш за все, впала ракета російського виробництва від комплексу ППО С-300. Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вся відповідальність за інцидент у Польщі лежить на росії. Відповідну заяву генсек НАТО Єнс Столтенберг озвучив на пресконференції у Брюсселі, передає редакція.

Єнс Столтенберг зазначив, що наразі немає ознак того, що падіння ракети було спланованим нападом: «Немає жодних доказів, що росія готує напад на країни НАТО».

Також за словами Столтенберга за попереднім аналізом, це могла бути ракета української ППО, але що навіть у такому випадку це не провина України, а повну відповідальність несе росія.

Раніше президент Польщі Дуда заявив, що немає жодних ознак того, що це був навмисний напад на Польщу.

Наразі Україна просить надати доступ до місця вибуху в Польщі. Вимогу невідкладно надати доступ представникам Міністерства оборони та Державної прикордонної служби оголосив секретар РНБО Олексій Данілов.

Президент України прокоментував падіння ракети російського виробництва на території Польщі:

"Я не сумніваюся у тому, що це була не наша ракета або не наш ракетний удар. Впевнений, що ми маємо брати участь у розслідуванні і будемо це робити.

Хочу, щоб ми були справедливими і якщо це було використання нашого ППО, то я хочу цих доказів".

Зазначимо, що США також покладають на рф відповідальність за ракетний інцидент у Польщі. 

Про це йдеться у заяві Білого дому: "Хоч би якими були остаточні висновки, очевидно, що відповідальною за цей трагічний інцидент є росія, яка запустила шквал ракет по цивільній інфраструктурі Україні. Україна мала – і має – повне право захищатися".



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW