Україна повернула 103 дитини, яких незаконно депортували до росії



11 129 дітей незаконно депортовано до росії, з них повернуто до України 103 дитини.

Про це повідомив заступник начальника Управління ювенальної превенції Національної поліції Ярослав Шанько на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

"В умовах воєнного стану питання безпеки та захисту дітей набуло особливої актуальності. Державними інституціями наразі напрацьовуються механізми, а також їх правове закріплення у законодавстві України щодо повернення цих дітей. Незаконна депортація, умисні вбивства, сексуальне насильство щодо дорослих та дітей – це далеко не весь список злочинних діянь російських загарбників проти українського населення", – сказав він.

Нагадаємо. раніше уповноважена при президентові російської Федерації з прав дитини Марія Львова-Бєлова зізналася в сприянні незаконному всиновленні в рФ близько 350 дітей із захоплених регіонів Донбасу,

Справка

Вивезення українських дітей із тимчасово окупованих територій України в росію та подальше їхнє всиновлення з боку російських громадян грубо порушують законодавство України, а також Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни від 1949 року, яка передбачає зобов’язання держави-окупанта не змінювати громадянського статусу дітей, і Конвенцію ООН про права дитини від 1989 року.

Читайте також:

Як Москва краде дітей в Маріуполі і перетворює їх на росіян. Розслідування The Associated Press

МЗС України просить відкрити кримінальну справу проти російської омбудсменки, яка «всиновила» викрадену з Маріуполя дитину



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW