У Запоріжжі керівник транспортного управління мерії через суд оскаржив своє відсторонення від посади



Начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради Олег Марголін подав позов до секретаря міської ради та виконавчого комітета з проханням визнати протиправними та скасувати ряд розпоряджень міського голови, яким його було відсторонено від займаної посади.

Про це повідомляється в реєстрі судових рішень, передає 061.

У своєму позові посадовець зазначає, що відповідає в міськраді за роботу транспорту з квітня 2021 року. Наприкінці грудня 2021 року виконуючий обов`язки Запорізького міського голови Анатолій Куртєв видав розпорядженням № 252р «Про проведення службового розслідування», яким було створено комісію з проведення службового розслідування стосовно нього за фактом недодержання законодавства про службу в органах місцевого самоврядування. У січні вийшло розпорядження про службове розслідування вже з відстороненням, а через пару тижнів ще одне – зі зміною складу комісії та підставою для службового розслідування

22 серпня 2022 року було винесено ще одне розпорядження про внесення змін до складу комісії з проведення службового розслідування

Марголін зазначив, що відносно нього проводяться одночасно два службових розслідування із майже однаковим складом комісії, за кожним із яких його відсторонено від виконання повноважень за посадою. Він вважає ці розпорядження протиправними і зазначив, що службове розслідування було розпочато з великою кількістю порушень: призначене лише на підставі результатів перевірки юридичної служби за відсутності такої служби в управлінні, також не було визначеного предмету службового розслідування задля можливості його проведення, а також не має визначеної дати закінчення службового розслідування. Крім того, незважаючи на потенційний конфлікт інтересів до складу комісії увійшов співробітник управління, що фактично виконував повноваження відстороненого керівника, хоча він не є посадовою особою місцевого самоврядування.

У суді з’ясувалося, що претензії у виконкому до Марголіна виникли через користування службовим автомобілем Chevrolet Lacetti у власних інтересах. В міськраді повідомили, що у на початку січня до них звернувся сектор дізнання відділу поліції №2 з листом, де повідомлялось, що невстановлена особа таємно викрала у гіпермаркеті «Епіцентр» 27 грудня 2021 року якусь стійку за дві тисячі гривень. Прибула ця особа та поїхала звідти нібито на автомобілі Chevrolet Lacetti з державним номером, що нібито може відповідати номеру службового авто мерії. В мерії пояснили, що факт використання в неробочий день службового автомобіля зафіксований поліцією, а керівник управління може бути причетний до вчинення кримінального правопорушення, із застосуванням службового автомобіля. Саме з цієї причини вони і розпочали своє службове розслідування.

Розглянувши матеріали справи, суд погодився з тим, що частково порушенні прав позивача через ненадання висновку тимчасової комісії для ознайомлення (як складової підстав призначення розслідування) в перший робочий день після тимчасової непрацездатності 28.02.2022, а також факти відсторонення від посади не з 28.02.2022, а з 23.08.2022.

Щодо історії зі службовим авто, то у суді зазначили про те, що в мерії не надали підтвердження про облік даного транспортного засобу: час вибуття, повернення, особу, яка його використовувала в той чи інший проміжок часу, будь-яких розпорядчих документів про встановлення порядку користування даним транспортним засобом та місце його зберігання, тощо. Не спростовано також й того факту, що Запорізька міська рада не зверталась до правоохоронних органів з приводу незаконного заволодіння транспортним засобом.

Суд визнав незаконними усі розпорядження про проведення службового розслідування і відсторонення Марголіна. Транспортний посадовець через суд також просив виплатити йому заробітну плату за весь час відсторонення від здійснення повноважень, але з цим суд вже не погодився, через те, що доводи про факт невиплати заробітної плати в цілому є предметом доказування в іншій категорії справ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Марголіна поскаржилися його підлеглі. Вони написали доповідну записку до департаменту правового забезпечення, в якій розповіли про те, що Олег Марголін нібито незаконно використав службовий автомобіль у особистих цілях.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram, щоб не пропустити важливі новини міста та області.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW