Масштабна повітряна тривога в Україні: де спрацювала ППО та зафіксовані прильоти



Сьогодні, 15 листопада в Україні уже третю годину триває повітряна тривога. У низці регіонів місцева влада вже попередила про небезпеку масованого ракетного удару, а в Києві та деяких областях вже чули вибухи. Це можна пов'язати з агресією на саміт "Великої двадцятки", про що раніше попереджали в Повітряних силах.

Про це повідомляє сайт 056.

Повітряна тривога почалась близько 12:30, а о 14:30 охопила більшу частину України. А через декілька хвилин повітряна тривога була оголошена по всій території країни.

Одними з перших про загрозу ударів повідомили очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук та голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив про масовий пуск ракет Х-101 з Ту-95 з району Волгоград-Астрахань.

"Кривий Ріг. Терміново переходимо в укриття. Масовий пуск ракет Х-101 з Ту-95 з району Волгоград-Астрахань. Ймовірні дві хвилини. Цілі в Україні не відомі. Не нехтуйте безпекою!" - повідомив Вілкул.

Близько 15:00 голова Чернігівської ОВА Владислав Чаус повідомив про роботу ППО.

"Увага!!! На Чернігівщині працюють сили ППО. У жодному випадку не відправляйте фото-відео прильотів, роботу сил ППО, розміщення та переміщення військ!!! Триває ракетна атака. Залишайтесь в укриттях чи у безпечному місці", - написав Чаус.

Через кілька хвилин у низці районів Києва було чути вибухи. Попередньо збито більше 4 ракет.

"Атака на столицю. В Печерському районі влучання, за попередньою інформацією, в два житлових будинки. Кілька ракет збили ППО над Києвом. Медики і рятувальники на місці влучань. Більш детальна інформація згодом", - повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Також близько 15:30 над Полтавською областю зафіксували проліт ракет.

"Ми фіксуємо ракети, які пролітають над Полтавською областю. Повітряна тривога досі триває. Перебувайте в укриттях! Поставтеся серйозно до своєї безпеки!", - написав голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Згодом він повідомив про збиття ракет. Спрацювали ППО і у Дніпропетровькій, Вінницькій, Миколаївській та Житомирській областях.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW