Воїни вінницької 59-ї бригади імені Якова Гандзюка підняли прапор України у звільненому від окупантів Херсоні



Військовослужбовці 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, які тримали оборону і на південному напрямку звільняли Україну від окупантів, 14 листопада за участі Президента урочисто підняли синьо-жовтий стяг у деокупованому Херсоні. Поруч на площі міста майорить бойовий прапор 59-ї бригади.

Світлини військові розмістили на офіційній сторінці бригади у Фейсбук.

«Повернути Херсон під контроль України для військовослужбовців 59 бригади було справою честі.

Ми мужньо тримали оборону на південному фронті у перші дні війни. Потім ми крок за кроком звільняли села Миколаївщини і Херсонщини. Багато наших побратимів загинуло у цих боях, вічна їм пам'ять і вічна слава. Великою ціною, але - Херсон звільнено!

Сьогодні наші воїни мали за честь підняти український стяг у центрі деокупованого Херсону на урочистостях за участю Президента України. Поруч із державним на площі міста майорів і бойовий прапор 59 бригади.

Ми розуміємо, що це значна перемога, але війна ще не закінчена, що попереду в нас важкі випробування і нові битви. Але знаємо – Україна переможе!», - написали наші воїни.

Раніше воїни 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка - 9 батальйон «Вінницькі Скіфи» підняли синьо-жовтий стяг у визволеному Благодатному Херсонської області

Нагадаємо, вчора, 14 листопада, Президент України прибув до звільненого від окупантів Херсона. Володимир Зеленський вручив державні нагороди військовослужбовцям, які відзначилися під час звільнення Херсона та області.

Також командир вінницької 59-ої окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка, Герой України, Вадим Сухаревський розповів про війну, особисте і роль командира на війні.

Джерело: https://www.vinnitsa.info/



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW