Митники порахували: майже на 7 млн грн контрабандних сигарет перевозив водій в автобусі з паломниками



Понад 300 ящиків сигарет – такий остаточний «улов» «витягли» закарпатські митники із салону автобуса, водій якого під виглядом «паломницької» поїздки до Євросоюзу хотів незаконно перевезти через українсько-угорський кордон. Це сталося минулої неділі (13.11.2022) на митному посту «Астей».

Інспектори-пошуківці Закарпатської митниці розповідають, що 150 480 пачок сигарет з фільтром без акцизної марки України кмітливі ділки заздалегідь ретельно приховали у спеціально виготовлених сховищах та тайниках по всьому периметру салону автобуса. Зокрема: у підлозі, бокових обшивках салону, стелі та в порожнинах системи подачі повітря в салон.

Митникам довелось демонтувати сидіння, декоративні обшивки підлоги та спеціального настилу з фанери, стелі та обшивки бокових стінок, щоб добратися до такої «зухвалої» контрабанди.

Наразі відносно водія складено протокол про порушення митних правил за ч.1. статті 483 Митного кодексу України. Санкції передбачають накладення штрафу в розмірі 100% вартості предметів правопорушення та їх конфіскацію разом з транспортним засобом, який використовувався для переміщення прихованого у тайниках товару.

Вилучені митниками 150480 пачок сигарет різних торгових марок («Compliment blue super slims», «Compliment violet super slims», «Lifa menthol super slim») потребують експертної оцінки, але за ціною в Інтернет мережі приблизна орієнтовна їх вартість становить 6 млн грн (!). Автобус марки «МАN», попередньо оцінений у майже 915 тис грн, також вилучений до рішення суду.

Митники порахували: майже на 7 млн грн контрабандних сигарет перевозив водій в автобусі з паломниками, фото-1

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал та отримуйте новини ще оперативніше!



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW