У СІЗО та колоніях на Миколаївщині повідомили про підозру групі так званих "смотрящих",- ФОТО



На Миколаївщині повідомили про підозру групі так званих "смотрящих".

Як повідомляє Миколаївська обласна прокуратура, до злочинної організованої групи входили особи неодноразово засуджені за тяжкі та особливо тяжкі (корисні та насильницькі) злочини, які відносили себе до так званих "кримінальних авторитетів" та наділили себе правом встановлювати правила поведінки серед засуджених осіб, які утримувалися в слідчому ізоляторі. Фігуранти все обговорювали на спільних зібраннях - "сходках", а також за допомогою мобільного зв’язку.

У ході обшуків у слідчих ізоляторах та виправних колоніях, розташованих на території Миколаївської, Одеської та Кіровоградської областей, у зловмисників вилучено мобільні телефони, зарядні пристрої до засобів зв’язку, сім-карти, чорнові записи та інші заборонені речі.

Наразі повідомлено про підозру дев’яти членам організованої злочинної групи за фактом організації та участі у злочинному зібранні (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 255-2 КК України). Крім цього, двом фігурантам цієї злочинної групи ще повідомлено про підозру за фактом встановлення та поширення злочинного впливу на території слідчого ізолятора (ч. 2 ст. 255-1 КК України).

Одного з членів організованої злочинної групи, який перебував в цей час на свободі, 10 листопада 2022 року затримано в порядку ст. 208 КПК України та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 780 тисяч гривень.

На Миколаївщині нейтралізували групу "смотрящих"На Миколаївщині нейтралізували групу "смотрящих"

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW