Вчора ЗСУ звільнили Макіївку на Луганщині: скільки всього в області деокуповано населених пунктів



ЗСУ продовжують контрнаступ. У Луганській області із жорсткими боями вони просуваються буквально по 500 метрів на день. Там уже звільнено вже 12 населених пунктів. В це число входить село Макіївка Сватівського району, над якою Сили оборони відновили контроль вчора.

Про це повідомив голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі телеканалу Freedom.

«На Луганщині 12 населених пунктів було звільнено. Для нас кожен звільнений населений пункт - колосальна наснага, бо область якийсь час була повністю під окупацією.

Просування йде непросто, кожний метр регіону дається тяжко. У росіян був час підготуватися та завести велику кількість мобілізованих. Так, вони не професійні військові та погано озброєні, проте це все одно велика кількість людей», - наголосив Гайдай.

Вчора ЗСУ звільнили Макіївку на Луганщині: скільки всього в області деокуповано населених пунктів, фото-1

За його словами, зараз смт Білогорівка перебуває під постійними ворожими атаками та обстрілами.

«Там нічого не залишилося, лише залишки будинків. Не було ні дня, щоб Білогорівку не намагалися прорвати лінію оборони мобілізовані та зеки-"вагнерівці"», - розповів очільник регіону.

Досить напружена ситуація в Бахмуті Донецької області. російські окупаційні війська привезли під місто близько 2000 «зеків», щоб кидати їх у наступ.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW