Франківська облрада закликала Зеленського присвоїти командиру "Карпатської Січі" Олегу Куцину звання Героя України



Депутати Івано-Франківської обласної ради закликали президента Зеленського, голову ВРУ Руслана Стефанчука та Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного присвоїти загиблому комбату "Карпатської Січі" Олегу Куцину звання Героя України посмертно. Відповідне рішення обранці ухвалили на XVII сесії обласної ради 11 листопада 2022 року, повідомили на Facebook-сторінці облради, пише Суспільне.

Зі зверненням під час засідання виступив депутат Ігор Дебенко. З його слів, з початком повномасштабної війни окрема добровольча чота "Карпатська Січ" під командуванням Олега Куцина обороняла Київ, тримала позиції в Ірпені, Романівці, Стоянці та на Броварському напрямку. Після деокупації Київщини підрозділ виконував завдання на Ізюмському напрямку.

"19 травня 2022 року частина добровольчого батальйону ОДЧ "Карпатська Січ" увійшла до лав Збройних сил України як 49 окремий піхотний батальйон Сухопутних військ ЗСУ "Карпатська Січ". 19 червня командир батальйону "Карпатська Січ" Олег Куцин загинув у боях на Ізюмському напрямку. Побратими згадують загиблого командира як справжнього патріота України", — сказав під час виступу Ігор Дебенко.

Депутати одноголосно ухвалили рішення та закликали Президента України присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" (посмертно) Олегові Куцину за незламність духу у відстоюванні національної ідеї, виявлені героїзм і самопожертву в боротьбі за державний суверенітет та незалежність України.

Олег Куцин — український громадський, політичний та військовий діяч, керівник "Легіону Свободи", командир 49 стрілецького батальйону "Карпатська Січ" Сухопутних військ ЗСУ.

Народився в Івано-Франківську, жив та працював у Тячеві Закарпатської області, де у 2005-2006 роках на посаді першого заступника голови керував райдержадміністрацією. Олег Куцин — почесний громадянин міста Тячів. Воював за Україну з 2014 року. З його ініціативи була створена добровольча штурмова рота "Карпатська Січ".

Згодом підрозділ розширили до меж батальйону й перейменували на окрему добровольчу чоту "Карпатська Січ" (ОДЧ "Карпатська Січ"), що увійшла до складу 93 механізованої бригади.

Олег Куцин брав участь в обороні Донецького аеропорту, боях за Піски, де отримав поранення.

З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну разом з побратимами обороняв Київ, тримав позиції в Ірпені, Романівці, Стоянці та на Броварському напрямку. Після деокупації Київщини підрозділ виконував завдання на Ізюмщині. У травні 2022 батальйон реформувався у 49 стрілецький батальйон "Карпатська Січ", який увійшов до складу Сухопутних військ ЗСУ.

Командир "Карпатської Січі" Олег Куцин загинув 19 червня 2022 року в боях на Ізюмському напрямку.

У серпні 2022 року Андрій Сусол зареєстрував на сайті президента петицію про присвоєння Олегу Куцину звання Героя України посмертно. 9 вересня з таким самим проханням до Президента України, Голови ВРУ та Головнокомандувача ЗСУ звернулися депутати Івано-Франківської міської ради.



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW