У Львів попрощалися з львівським пластуном Тарасом Гаврилишиним із псевдо "Айсберг"



Львівський пластун Тарас-Тимофій Гаврилишин загинув у бою з окупантами на південному напрямку. 

9 листопада у Львові попрощалися з 37-річним пластуном Тарасом-Тимофієм Гаврилишиним із псевдо "Айсберг". Про це повідомив у телеграм-каналі міський голова Львова Андрій Садовий. 

"Тарас був пластуном, організатором сплавів та мандрівок на човнах. За свою діяльність нагороджений пам’ятною медаллю "100-річчя прапора Військово-морських сил Збройних сил України".

На початку війни він став добровольцем, а згодом долучився до 45-ї окремої артилерійської бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних сил України", - зазначив Андрій Садовий. 

Біографічна довідка Героя. Тарас-Тимофій Гаврилишин ("ТеТе", "Гаррі") львів'янин. Навчався у Львівській гімназії "Євшан". Закінчив із відзнакою географічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. У 1997 році став членом Львівської міської молодіжної громадської організації "Станиця Львів Пласту-Національної скаутської організації України", був одним із головних інструкторів 25-го куреня УПС "Чорноморці" імені Святого Миколая.

Займався організацією навчальних сплавів річками, мандрівками на човнах та походами під вітрилами на козацькій чайці "Спас". Разом із тим працював у сфері туризму: прокладав туристичні маршрути Карпатами, був гідом-провідником. Впродовж останніх років займався будівництвом човнів різних типів на замовлення. Регулярно брав участь у змаганнях із водного туризму.

Із початком повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист Батьківщини від держави-терориста. Спочатку проводив навчання для окремих підрозділів, згодом проходив військову службу у лавах 45-ї окремої артилерійської бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних сил України.

У Тараса Гаврилишина залишилися мати, сестра та друзі-пластуни.

У Львові попрощалися із пластуном Тарасом-Тимофієм Гаврилишиним
Фото: Андрія Садового, телеграм-каналУ Львові попрощалися із пластуном Тарасом-Тимофієм Гаврилишиним
Фото: Андрія Садового, телеграм-канал

Читайте також: 259 доба повномасштабної війни: яка ситуація на фронті по всіх напрямках

Фото на головній: Андрія Садового, телеграм



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW