Наша сила, без якої не існувало б України: чим є насправді є українська мова



Сьогодні, 9 листопада відзначається День української писемності. Це той етап самоусвідомлення, який викорінює міф про «адіннарод» та «мижебратья» з російським окупантом. Мова – це ідентифікація, потужна та ефективна зброя у протистоянні з ворогом.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Чим же насправді є українська мова?

1. Мова - це наша зброя, яку росіяни намагалися викорінити століттями.

Президент Володимир Зеленський сьогодні наголосив, що українська - це мова свободи й волі, а також могутня зброя українського народу в боротьбі за незалежність і Перемогу.

Він зазначив, що росія століттями намагалася знищити разом з мовою наше культурне національне обличчя, русифікувати українців, спотворити факти нашої історії.

“Руйнуючи культурну спадщину, ворог і нині на окупованих територіях забороняє навчання державною мовою, вилучає книги, фізично розправляється з усіма, хто живе з Україною в серці. Але йому не вдасться нас зламати”, - підкреслив Президент.

Наша сила, без якої не існувало б України: чим є насправді є українська мова, фото-1

2. Мова - наша сила, бо спілкуючись нею, ми стаємо сильнішими.

Якби всі українці завжди розмовляли тільки державною мовою, то б окуповувати наші села і міста росії було б набагато. Та військова агресія рф стала для більшості українців стимулом перейти на державну мову та перестати споживати російський контент. На сьогодні уже 57% українців стали більше спілкуватися або повністю перейшли на українську мову з моменту повномасштабного вторгнення.

Вислів давньогрецького філософа Сократа "Заговори, щоб я тебе побачив" сьогодні є влучним пострілом перед російською навалою. Адже у воєнних умовах та жорстоких терористичних актах з боку рф українська мова стала ще й стратегічною зброєю, символом незламності та віри.

Наша сила, без якої не існувало б України: чим є насправді є українська мова, фото-2

3. Мова - наш захист, бо розповідаючи про неї, наші звичаї, культуру, ми презентуємо себе світові.

Нині наша рідна мова – це потужний бренд! Розмовляти та думати українською, мовою сильної та незламної нації, – це модно і престижно!

Наша сила, без якої не існувало б України: чим є насправді є українська мова, фото-3

4. Українська писемність існувала, ще коли на місці москви було болото.

У світовій історії жодна мова не зазнавала такого страшного нищення і гонінь, як українська. Мабуть тому, що, згідно з історичними дослідженнями, український народ є одним із найдавніших народів світу і комусь це не вельми приємно визнавати.

Керманичі рф багато віків усілякими методами намагаються не лише знищити наш народ, наші мову, традиції, історію. Московська імперія, котра за віком на кілька тисячоліть молодша за Київську Русь-Україну, відколи існує, відтоді поступово загарбує наші території - Крим і Донбас, Кирилівка і Херсон. А в далекому минулому - кілька областей східної частини України - Стародубщину, Слобожанщину та Кубань.

Наша сила, без якої не існувало б України: чим є насправді є українська мова, фото-4

5. Цінуймо нашу мову, адже це те, без чого, не існувало б нашої країни.

Мова і культура - це наш кордон, наш форпост. Сила мови, сила культури і незламність українського народу не залишать російському агресору ніяких шансів. Слава українському народу - творцеві і носію величної мови! Слава Україні!

Наша сила, без якої не існувало б України: чим є насправді є українська мова, фото-5

AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW