"Маріуполіс-2" претендує на премію European Film Awards



Європейська кіноакадемія оголосила номінантів на цьогорічну премію European Film Awards. Одразу два фільми, що мають стосунок до України номіновані в категорії Найкращий документальний фільм, пише НВ.

Це фільм Будинок зі скалок режисера Сімона Леренга ВІльмонта, що розповідає про дітей зі складних родин, що потрапили до притулку поруч із зоною бойових дій на Донбасі. У ньому діти проводять дев’ять місяців, а далі повертаються до батьків, потрапляють в інтернат або прийомну родину. Фільм створений у ко-продукції Данії, Швеції, Фінляндії та України.

"Маріуполіс-2" претендує на премію European Film Awards, фото-1

Другий фільм, що змагатиметься за нагороду у цій номінації - це стрічка Маріуполіс 2 литовського режисера Мантаса Кведаравичюса, вбитого росіянами у Маріуполі під час роботи над фільмом у квітні 2022 року.

На фото ВВС - команда фільму Маріуполіс 2

"Маріуполіс-2" претендує на премію European Film Awards, фото-2

Маріуполіс 2 — це продовження фільму Маріуполіс, який Кведаравичюс зняв у 2016 році, на той час прифронтовому місті. Фільм, який замість Кведаравічюса змонтували його колеги, був вперше показаний на Каннському кінофестивалі 2022 і отримав спеціальну нагороду журі в категорії L’Oeil d’Or.

ЧИТАЙТЕ нас в Телеграм-каналі Маріуполь 0629

НАДСИЛАЙТЕ свої повідомлення в Телеграм-бот 0629

ОБГОВОРЮЙТЕ новини в нашій групі Фейсбук - Маріуполь Місто-герой

ДИВІТЬСЯ нас на YouTube



AliExpress WW

lamoda ru

Banggood WW